Open avond

De wereld lijkt verdeelder en chaotischer dan ooit. We hebben duistere en onzekere tijden gekend maar langzaam gloort er licht aan de horizon. Hoe vinden wij onszelf terug? Gaan we terug naar normaal? Wat is normaal? Hoe heeft de afgelopen periode mij veranderd? Wat heb ik ervaren?

Stijl, werkwijze en gedachtegoed van de vrijmetselarij kunnen veel bijdragen aan onze snel veranderende wereld. Machtsverhoudingen verschuiven, wat normaal was word vreemd en wat vreemd werd wordt normaal. Meer dan ooit zijn wij individueel op onszelf aangewezen en verantwoordelijk voor keuzes die ieder ander aangaan tegelijk. De samenleving heeft baat bij reflectie buiten filterbubbel en algoritme om. Ontmoet mensen die anders zijn dan u. Zoek het gesprek, vorm een samenleving.

Een ervaring is niet altijd in woorden te vatten. Ook de ervaring van vrijmetselaar zijn niet. Daarom kunt u het zelf ervaren tijdens onze open avond op 20 september.

Open avond

Maak kennis met onze gebruiken en rituelen. Ontmoet vrijmetselaren en krijg een indruk het Hoogerhuijs, het pand aan de Maliebaan waar vrijmetselaarsloge Ultrajectina sinds jaar en dag werkt aan betere mannen in een betere wereld.

Iedereen, man of vrouw, is welkom om een speciaal voor deze avond geschreven ritueel mee te maken. Maak kennis met onze manier van werken en ontmoet mensen die u vandaag nog niet zou ontmoeten. Maak kennis met enkele eigenschappen van de vrijmetselarij:

  • Een vereniging voor mannen* met uiteenlopende opvattingen en ervaringen;
  • Een omgeving voor het ontwikkelen van een individuele, bewuste levenshouding;
  • Een werkwijze met behulp van rituelen, symbolen en vertrouwelijkheid;
  • Een gezelschap zonder dogma’s en sociale hiërarchie;
  • Een broederschap met geborgenheid;
  • Een dynamisch rustpunt, een plaats van stilte in een hectische wereld;
  • Een sfeer van onderling vertrouwen en wederzijds respect;
*Ultrajectina is een masculiene vrijmetselaarsloge. Naast masculiene loges bestaan er ook gemengde en exclusief vrouwelijke loges. Voorts kunnen dames die daar interesse in hebben lid worden van de Orde van de Weefsters.

Maak kennis met een vrijmetselaar

Wilt u liever een-op-een met een vrijmetselaar praten? Dat kan ook. Er zullen meerdere van onze leden aanwezig zijn van diverse leeftijdscategorieën en allemaal hebben zij hun eigen levensloop. De open avond biedt een unieke kans om rustig in gesprek te gaan en al uw vragen te stellen.

Praktisch

Wij beginnen om 20.00 en onze deuren zullen om 19.30 openen aan de Maliebaan 70a te Utrecht. Meldt u zich vooraf aan via onze secretaris.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aan de Maliebaan maar hou rekening met betaald parkeren.

Eerdere open avonden

Ultrajectina heeft in het verleden diverse open avonden en lezingen georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is. Hier vindt u een impressie.