Wat is Vrijmetselarij?

Wat vrijmetselarij is, daarover zijn boeken, of sterker nog, bibliotheken volgeschreven. We doen het op deze site onder het menu “Wat is vrijmetselarij?” nog eens -heel erg in het kort- over. Maar dat doen we dan wel op drie manieren:  de geschiedenis van de broederschap in het algemeen, die van loge Ultrajectina in het bijzonder, en door de ogen van vrijmetselaren die van beide sinds kort, iets langer, nog wat langer of al heel lang, deel uitmaken.

Geen tijd?

Als u geen tijd of zin hebt om dat te lezen, maar een korte definitie wilt; dat kan ook. De vrijmetselarij biedt zoekende mensen een zingevingsmethode in een vertrouwde omgeving die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooiing en broederschap en daardoor tot een betere samenleving. Maar nu mist u wel een heleboel van wat het nog meer is, en wat dat dan betekent als je het niet alleen leest, maar ook zelf beleeft…

Wel een beetje tijd?

Voor wie vier minuten heeft om een filmpje te bekijken:

Nog meer tijd?

Voor wie nieuwsgierig geworden is en € 3,99 wil besteden aan een film die in 2 uur een beeld geeft van de vrijmetselarij in verschillende landen en culturen, wereldwijd: